• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Recepti sladic
  • Brezgrešne jedi
  • Knjižica Brezgrešne jedi

Brezgrešne sladice logo

19 September 2015

Brezgrešna marmelada z grozdnim sokom

Danes je bilo v naših krajih pestro. Že ob šestih zjutraj je bilo slišati kolono avtomobilov in traktorjev, ki so peljali proti mestu in nato v Lendavske gorice. Kam? Na trgatev! 🙂 Nekateri so na ta sobotni jesenski dan obirali grozdje, drugi smo bili pa pridni doma. 😉

Grozdje je samo po sebi odlična brezgrešna sladica. Kadar ga imamo preveč pripravimo odličen sok, ki ga lahko dodamo marmeladam. Je namreč odličen nadomestek sladkorja! Tokrat sem grozdje kombinirala z domačimi jabolki in nastala je odlična marmelada! In to popolnoma naravno sladka! 🙂

BREZGREŠNA MARMELADA Z GROZDNIM SOKOM

2 litra domačega sveže iztisnjenega soka črnega grozdja
1 kg jabolk, olupljenih in narezanih na kose
6 čajnih žličk agar agar želirnega sredstva

  1. S sokovnikom iztisnemo sok črnega grozdja. Če sokovnika nimamo, lahko uporabimo tudi blender. Z blenderjem zmiksamo grozdje, ter sok nato precedimo, da odstranimo peške. 
    * Pri zmogljivejšem blenderju, ki zmelje tudi peške, soka verjetno ne bo potrebno precediti, bo pa zaradi tega verjetno gostejši, kar bo vplivalo na gostoto marmelade. Zato v tem primeru po želji prilagodite količino agar agar želirnega sredstva v receptu, da dosežete željeno gostoto marmelade.
  2. V lonec vlijemo grozdni sok, ter vanj vmešamo agar agar. Z metlico dobro premešamo, da se raztopi. Dodamo na kose narezana jabolka, ter postavimo na ogenj kuhati.
  3. Ko zavre, kuhamo še 5 minut.
  4. Od kuhanja zmehčana jabolka sedaj zmečkamo s paličnim mešalnikom, ter celotno maso dobro premešamo.
  5. Marmelado vlivamo v čiste kozarce in pri tem pazimo, da kozarce tesno zapremo. (Raje natočimo marmelado čisto do vrha kozarca, tako da pri zapiranju pokrova še nekaj marmelade steče čez rob. Zelo pomembno je, da v kozarcu ni zraka!)
  6. Zaprte kozarce damo v pekač, ter v pečico. V pekač nalijemo nekaj vode, da kozarci ne počijo, ter vklopimo pečico na 80°C za 30 minut. Nato pečico ugasnemo, kozarce pa pustimo v zaprti pečici, da se počasi ohlajajo. (To lahko traja nekaj ur.)
  7. Tako pripravljena marmelada lahko stoji tudi več let. Hranimo jo v temnem in suhem prostoru. Uporabimo jo lahko pri različnih jedeh. Pripravimo lahko tudi odličen brezgrešni biskvit in čez namažemo brezgrešno marmelado, mmmmm….. 🙂

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)

Filed Under: Blog, Recepti Tagged With: brez sladkorja, grozdje, jabolka, marmelada

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Dodaj komentar Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Pridruži se nam na Facebooku!

Pridruži se nam na Facebooku!
View On Airbnb★ Apartment under The Castle ★ 5min Terme Lendava

Footer

Priljubljene objave

  • Domači kokosov jogurt
    Domači kokosov jogurt
  • Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
    Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
  • Brezgrešni marelični cmoki
    Brezgrešni marelični cmoki
  • Figova marmelada brez sladkorja
    Figova marmelada brez sladkorja
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
  • Knjižica Brezgrešne jedi
    Knjižica Brezgrešne jedi
  • Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom
    Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

Copyright © 2022 Brezgrešne sladice on the Brunch Pro Theme