Odkar smo ga prvič spekle, se ta kolač velikokrat peče pri nas. Dober je, res dober. Ni preveč, a ravno dovolj sladek. Za takrat, ko potrebuješ nekaj malo sladkega za pocrkljat se. Brez slabe vesti si ga lahko privoščiš tudi za zajtrk ali za malico.
BREZGREŠNI KOLAČ S ČOKOLADNIM PRELIVOM
Sestavine za kolač
500 g polnovredne kamutove moke
500 g rozin
25 g kokosovega olja
2 čajni žlički sušene limonine lupinice
5,5 dcl riževega mleka
1 vrečica pecilnega praška iz vinskega kamna
1 čajna žlička soda bikarbone
Sestavine za čokoladni preliv
0,7 dl riževega mleka
42 g presnega kakava v prahu
kokosov sladkor (po okusu, 2-3 žlice)
Postopek
- V posodi zmešamo suhe sestavine za kolač (moko, rozine, limonino lupinico, pecilni prašek, sodo bikarbono) in dodamo stopljeno kokosovo olje in riževo mleko. Zamesimo testo in ga prelijemo v model za peko kolača.
- Kolač pečemo 1 uro pri 190 stopinjah C.
- Ko je kolač pečen, počakamo, da se ohladi in ga nato zvrnemo iz modela. Vmes pripravimo čokoladni preliv.
- Za čokoladni preliv segrejemo riževo mleko, odstavimo z ognja ter dodamo presni kakav v prahu in kokosov sladkor po okusu. Čokolado prelijemo čez kolač. Preliv se čez nekaj časa strdi (najbolje je počakati nekaj ur ali čez noč). Nato ga lahko razrežemo in serviramo.
Vesela bom tudi tvojih fotografij preizkušenih brezgrešnih receptov, ki jih lahko deliš z nami na Facebooku ali pa mi jih pošlješ na info@brezgresnesladice.si . 😉
Dodaj komentar