• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Sladice
  • Kosilca
  • Brezplačna delavnica
  • Tečaji

Brezgrešne sladice logo

28 April 2016

Brezgrešni kolač s čokoladnim prelivom

Odkar smo ga prvič spekle, se ta kolač velikokrat peče pri nas. Dober je, res dober. Ni preveč, a ravno dovolj sladek. Za takrat, ko potrebuješ nekaj malo sladkega za pocrkljat se. Brez slabe vesti si ga lahko privoščiš tudi za zajtrk ali za malico.

kolac s cokoladnim prelivom

BREZGREŠNI KOLAČ S ČOKOLADNIM PRELIVOM

Sestavine za kolač

500 g polnovredne kamutove moke
500 g rozin
25 g kokosovega olja
2 čajni žlički sušene limonine lupinice
5,5 dcl riževega mleka
1 vrečica pecilnega praška iz vinskega kamna
1 čajna žlička soda bikarbone

Sestavine za čokoladni preliv

0,7 dl riževega mleka
42 g presnega kakava v prahu
kokosov sladkor (po okusu, 2-3 žlice)

Postopek

  1. V posodi zmešamo suhe sestavine za kolač (moko, rozine, limonino lupinico, pecilni prašek, sodo bikarbono) in dodamo stopljeno kokosovo olje in riževo mleko. Zamesimo testo in ga prelijemo v model za peko kolača.
  2. Kolač pečemo 1 uro pri 190 stopinjah C.
  3. Ko je kolač pečen, počakamo, da se ohladi in ga nato zvrnemo iz modela. Vmes pripravimo čokoladni preliv.
  4. Za čokoladni preliv segrejemo riževo mleko, odstavimo z ognja ter dodamo presni kakav v prahu in kokosov sladkor po okusu. Čokolado prelijemo čez kolač. Preliv se čez nekaj časa strdi (najbolje je počakati nekaj ur ali čez noč). Nato ga lahko razrežemo in serviramo.

Vesela bom tudi tvojih fotografij preizkušenih brezgrešnih receptov, ki jih lahko deliš z nami na Facebooku ali pa mi jih pošlješ na info@brezgresnesladice.si . 😉

Sonja

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)

Filed Under: Blog, Recepti Tagged With: čokolada, kakav, kamut, rozine

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Dodaj komentar Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Footer

Priljubljene objave

  • Domači kokosov jogurt
    Domači kokosov jogurt
  • Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
    Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
  • Brezgrešni marelični cmoki
    Brezgrešni marelični cmoki
  • Figova marmelada brez sladkorja
    Figova marmelada brez sladkorja
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
  • Knjižica Brezgrešne jedi
    Knjižica Brezgrešne jedi
  • Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom
    Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

Copyright © 2023 Brezgrešne sladice on the Brunch Pro Theme