• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Recepti sladic
  • Brezgrešne jedi
  • Knjižica Brezgrešne jedi

Brezgrešne sladice logo

26 October 2016

Hruškovi kolački s karamelnim prelivom

Sočni hruškov kolač s karamelnim prelivom. Je lahko še kaj boljšega na lep jesenski dan? 🙂 Ta sladica mi je ful všeč in recept enostavno moram deliti s tabo. Res, res priporočam in upam, da ga boš pripravila. 🙂

Kolač bo najboljši, če boš uporabila domače hruške, ki so ponavadi najbolj okusne. Če imaš veliko zrelih domačih hrušk, lahko tudi jabolčno čežano zamenjaš s čežano iz hrušk, ki jo pripraviš tako, da hruške podušiš na malo vode, toliko da se zmehčajo, in jih nato pretlačiš (po istem postopku pripraviš tudi jabolčno čežano).

HRUŠKOVI KOLAČKI S KARAMELNIM PRELIVOM

za 10 kolačkov (uporabiš lahko tudi modelček za muffine)

Sestavine za kolačke

170 g ovsene moke
170 g nesladkane jabolčne čežane
100 g datljev
1 hruška (130 g)
1 jedilna žlica limoninega soka
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta (ali ščep prave mlete vanilije)
1/4 čajne žličke mletega cimeta
ščep mletih klinčkov
ščep mletega muškatnega oreščka
1/2 čajne žličke soda bikarbone

Sestavine za karamelni preliv

100 g datljev
2 žlici masla indijskih oreščkov (ali 30 g indijskih oreščkov)
160 ml rastlinskega mleka (uporabila sem riževo mleko)

  1. Vse sestavine za kolačke zmeljemo v mešalniku.
  2. Testo prelijemo v modelčke za kolačke ali za muffine in pečemo na 180°C 30 – 40 minut.
  3. Za karamelni preliv v blenderju dobro zmeljemo vse sestavine. Indijske oreščke predhodno namakamo čez noč in odlijemo vodo. Po potrebi namakamo tudi datlje, da se zmehčajo, a pri datljih vode ne odlivamo. Če želimo bolj tekoč preliv,  dodamo več rastlinskega mleka.
  4. Ko so kolački pečeni, jih pustimo, da se ohladijo, šele nato jih odstranimo iz modelčkov. Kolačke prelijemo s karamelnim prelivom in serviramo.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)

Filed Under: Blog, Recepti

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Dodaj komentar Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Pridruži se nam na Facebooku!

Pridruži se nam na Facebooku!
View On Airbnb★ Apartment under The Castle ★ 5min Terme Lendava

Footer

Priljubljene objave

  • Domači kokosov jogurt
    Domači kokosov jogurt
  • Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
    Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
  • Brezgrešni marelični cmoki
    Brezgrešni marelični cmoki
  • Figova marmelada brez sladkorja
    Figova marmelada brez sladkorja
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
  • Knjižica Brezgrešne jedi
    Knjižica Brezgrešne jedi
  • Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom
    Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

Copyright © 2022 Brezgrešne sladice on the Brunch Pro Theme