• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Recepti
  • Druge jedi
  • Brezplačna knjižica

Brezgrešne sladice

Najbolj zdrav prehranski blog Slovenije

29 June 2016

Brezgrešni višnjev narastek

Prava domača superhrana, višnje! Tokrat s tabo delim recept za priljubljen brezgrešni višnjev narastek, ki se kar topi v ustih. Priporočam, da spečeš malo večji pekač, sicer ga zmanjka v trenutku. Kadar nimamo višenj, je odličen tudi z borovnicami, malinami, robidami…

VIŠNJEV NARASTEK

(za pekač 26 x 26 cm)

100 g koruznega zdroba
100 g kokosove moke*
2 zreli banani (uporabimo lahko tudi jabolka)
2-3 dcl riževega mleka (če smo uporabili večje banane, lahko dodamo manj riževega mleka)
1/2 žličke soda bikarbone
300 g višenj

Banane olupimo in zmečkamo. V posodi premešamo vse sestavine, razen višenj, ter zmes nalijemo v pekač. Nato po vrhu razporedimo višnje. Pečemo pri 180 °C, približno pol ure.

*V receptu sem uporabila navadno kokosovo moko in NE fino mlete kokosove moke. Nekateri proizvajalci jo imenujejo tudi kokosovi kosmiči ali nastrgan kokos.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)

Filed Under: Blog, Recepti

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Comments

  1. Ana says

    13 July 2016 at 11:46

    Kakšna kokosova moka je uporabljena? Kosmiči ali fino mleta? S čim bi jo lahko nadomestila? Lp. 🙂

    Reply
    • Sonja says

      14 July 2016 at 10:33

      Z obema smo jo že delali. S fino mleto in s kosmiči, oboje je ok. Lahko jo tudi izpustite in prilagodite količino koruznega zdroba (malenkost več). Lahko pa tudi s kakšnimi oreščki, mandlji bi se verjetno dobro obnesli. 🙂

      Reply
  2. Valentina says

    5 October 2017 at 14:45

    Živjo! Je mogoče koruzni zdrob zamenjati z proseno moko?

    Reply
    • Sonja says

      5 October 2017 at 20:33

      Seveda. Vse brezgrešne sladice je tako enostavno pripraviti, da jih lahko prilagodite svojim željam. Ni se potrebno strogo držati receptov in lahko eksperimentirate z različnimi sestavinami. Poskusite s proseno moko! Morda boste morali prilagoditi količino tekočine, ker različna žita vpijejo več ali manj tekočine. Če boste videli, da je presuho, pecivo med peko še vedno lahko zalijete z malo jabolčnega soka ali z rastlinskim mlekom. Če pa ste uporabili preveč tekočine, pa bo peka malo daljša. 🙂

      Reply
  3. mihaela says

    13 August 2019 at 09:44

    Jaz sem koruzni zdrob zamenjala z mandeljni in je bilo bolj sončno in res res zelo dobro. Poskusite. 🙂

    Reply

Dodaj komentar Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Pridruži se nam na Facebooku!

Pridruži se nam na Facebooku!
View On Airbnb★ Apartment under The Castle ★ 5min Terme Lendava

Footer

Priljubljene objave

  • Domači kokosov jogurt
    Domači kokosov jogurt
  • Obrnjen jabolčni kolač
    Obrnjen jabolčni kolač
  • Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom
    Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom
  • Domače kokosovo mleko
    Domače kokosovo mleko
  • Ajdov kruh z drožmi
    Ajdov kruh z drožmi
  • Cimetove rolice in nutela rolice
    Cimetove rolice in nutela rolice
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

© 2020 Brezgrešne sladice