Ne veste kako še uporabiti buče? Tukaj je enostaven in okusen recept za zdravo bučno torto. Najbolje je uporabiti jesenske rumene buče bolj sladke sorte. Mi smo uporabili maslenko (“butternut squash” bučo), lahko pa uporabite tudi hokaido bučo.
BUČNA TORTA
(za srednje velik pekač ali 16 cm okrogli model)
0,5 kg pireja iz buč
1 dcl rastlinskega mleka (uporabila sem riževo)
1/2 pločevinke kokosovega mleka
2-3 žlice kokosovega sladkorja
6 g želirnega sredstva agar agar
1/2 čajne žličke cimeta v prahu
- Agar agar raztopimo v hladnem rastlinskem mleku in kuhamo do vretja, ter še 2-3 minute in odstavimo z ognja.
- Dodamo kokosov sladkor in vsebino polovice pločevinke kokosovega mleka. Premešamo.
- Nato dodamo še bučni pire. (Da dobimo bučni pire, v pečici spečemo na kose narezano bučo.)
- Maso nalijemo v tortni model (ali srednje velik pekač) in pustimo stati 2-3 ure, da se masa strdi.
Če želimo čokoladno različico bučne torte, v maso dodajmo še 2-3 žlice presnega kakava v prahu in dodatne 2-3 žlice kokosovega sladkorja.
ČOKOLADNI PRELIV
20 g presnega kakava v prahu
0,5 dcl rastlinskega mleka (uporabila sem riževo)
2 žlici kokosovega sladkorja
Rastlinsko mleko malenkost pogrejemo in dodamo kokosov sladkor in kakav v prahu. Premešamo in prelijemo po torti.
Torto serviramo na posteljici sesekljanih orehov.
Z veseljem bi slišala tudi od tebe! Si poskusila kakšno brezgrešno sladico? Pošlji mi fotko na Facebooku ali komentiraj pod objavo! Na Instagramu pa uporabi #brezgresnesladice ! 🙂
Dodaj komentar