• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Recepti sladic
  • Brezgrešne jedi
  • Knjižica Brezgrešne jedi

Brezgrešne sladice logo

12 January 2016

Čokoladno-lešnikovo “Nutella” mleko

Pred kratkim mi je sestra prinesla vrečo domačih lešnikov in moja prva misel je bila, da moram pripraviti domače lešnikovo mleko. Tako mi je bilo všeč, da ga sedaj pripravljam skoraj vsak dan. Ta napitek je res nekaj najboljšega na svetu! Osnovno lešnikovo mleko lahko uporabiš tudi pri pripravi ostalih sladic. Odlično je že samo po sebi, z dodatkom kakava pa naravnost božansko.

ČOKOLADNO-LEŠNIKOVO “NUTELLA” MLEKO

(za 1-2 skodelici)

1/2 skodelice lešnikov, namočenih čez noč
5-6 datljev
1,5 skodelice vode
1/4 čajne žličke mlete vanilije
1 čajna žlička presnega kakava v prahu

  1. Lešnike, ki smo jih predhodno namakali v vodi čez noč, zlijemo v blender. Dodamo 1,5 skodelice vode. (Voda je lahko topla, če želimo topli napitek.)
  2. Medtem pripravimo datlje, če imamo sušene, jih namočimo za nekaj minut v topli vodi, da se nekoliko zmehčajo. Vode naj bo toliko, da prekrivajo datlje, ne preveč. Nato namočene in zmehčane datlje skupaj z vodo, v kateri so se namakali, vlijemo v blender. Dodamo še vanilijo v prahu.
  3. Vklopimo blender najprej na nižji hitrosti, da nekoliko zmelje lešnike, nato stopnjujemo hitrost, da na koncu blendamo približno 1 minuto na najvišji hitrosti.
  4. Pripravimo posodo in gazo (lahko tudi kuhinjsko krpo ali brisačo), skozi katero precedimo lešnikovo mleko.
  5. Lešnikovemu mleku vmešamo kakav in postrežemo.

Tako pripravljeno osnovno lešnikovo mleko stoji v hladilniku tudi do nekaj dni (3-4 dni), vendar je meni osebno najbolj všeč sveže pripravljeno. Če ti datlji niso všeč, lahko sladkaš na primer tudi z banano. Potem bo napitek sicer imel prioukus po banani, a bo še vedno zelo dober.

Z veseljem bi slišala tudi od tebe! Si poskusila kakšno brezgrešno sladico? Pošlji mi fotko na Facebooku ali komentiraj pod objavo! Na Instagramu pa uporabi #brezgresnesladice ! 🙂

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)

Filed Under: Blog, Recepti Tagged With: brez glutena, brez sladkorja, čokolada, lešniki, lešnikovo mleko, Nutella, rastlinsko mleko

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Zdravi nadomestki za sladkor v sladicah (ali kako premagati odvisnost od sladkorja) - 1. del | Brezgrešne sladice says:
    12 January 2016 at 18:10

    […] delim s tabo svoj priljubljen recept za čokoladno-lešnikovo “Nutella” mleko, popolnoma brez […]

    Reply

Dodaj komentar Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Pridruži se nam na Facebooku!

Pridruži se nam na Facebooku!
View On Airbnb★ Apartment under The Castle ★ 5min Terme Lendava

Footer

Priljubljene objave

  • Domači kokosov jogurt
    Domači kokosov jogurt
  • Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
    Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
  • Brezgrešni marelični cmoki
    Brezgrešni marelični cmoki
  • Figova marmelada brez sladkorja
    Figova marmelada brez sladkorja
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
  • Knjižica Brezgrešne jedi
    Knjižica Brezgrešne jedi
  • Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom
    Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

Copyright © 2022 Brezgrešne sladice on the Brunch Pro Theme