Vsako jutro se zbudim z rahlo začudenostjo, da je vreme še tako lepo. Ne vem iz katerega konca Slovenije si, vendar pri nas v Prekmurju še vedno, sredi septembra, skoraj vedno sije sonček! 🙂 A ni lepa jesen? 🙂
Danes se zopet zbudim v čudovit sončen dan, in razen tega da me zebe v prste, ko zjutraj na vrtu nabiram špinačo, skoraj ni videti, da je že jesen. In ker sem imela toliko energije, sem rekla, da grem kar takoj zjutraj v fitnes… 😀 Ko sem se vrnila, sem že s kolesom zavila na vrt in pozobala nekaj paradižnikov, ki so še ostali,… pa nekaj malin in robid. 🙂 Nato pa se je prileglo eno krajše sončenje na terasi ob kremastem čokoladnem mleku.
To je bil moj obrok po vadbi danes zjutraj. Pripravila sem ga pa že prejšnji večer. Lahko ga pripraviš tudi pred vadbo in ga popiješ po vadbi, bo tudi ok… 😉
ČOKOLADNO CHIA MLEKO
skodelica (2,5 dcl) riževega mleka
1 čajna žlička presnega kakav v prahu
1,5 jušne žlice chia semena
* 1/2 čajne žličke kokosov sladkor (po želji, lahko ga tudi izpustiš ali zamenjaš z datlji)
- V manjši posodici zmešaj riževo mleko, kakav v prahu in po želji kokosov sladkor.
- Postavi na ogenj in rahlo segrej, toliko da se vse sestavine dobro premešajo. Pusti, da se nekoliko ohladi.
- Dodaj chia semena, prelij v kozarec in postavi v hladnilnik za uro ali dve.
- Ko ga želiš spiti, ga premešaj! 🙂
Z veseljem bi slišala tudi od tebe! Si poskusila kakšno brezgrešno sladico? Pošlji mi fotko na Facebooku ali komentiraj pod objavo! Na Instagramu pa uporabi #brezgresnesladice !
Dodaj komentar