• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Sladice
  • Kosilca
  • Brezplačna delavnica
  • Tečaji

Brezgrešne sladice logo

10 October 2017

Zdrav čokoladni namaz iz dveh sestavin

Kaj narediti, ko si noro zaželiš čokolade? Ne mislim, da si zaželiš košček čokolade, ampak ko pride tista neustavljiva želja, da bi pojedla celo (po možnosti veliko) Milko.

Sicer nikoli nisem bila velik ljubitelj čokolade in tudi če sem kdaj v družbi, kjer se ponuja čokolada, jo velikokrat vljudno zavrnem. Ne zato, ker bi pazila na linijo, ampak ker si je preprosto ne želim. Imam pa obdobja, ko si noro zaželim čokolade. Recimo da se zgodi vsaj enkrat mesečno, da enostavno moram pojesti nekaj čokoladnega. Nekoč moja izbira sicer ni bila tablica čokolade, ampak kakšni čokoladni pudingi, deserti… Odkar sem naredila svojo prvo presno tortico, pa čokoladnih priboljškov sploh ne kupujem več. Ugotovila sem kako enostavno je potešiti željo po čokoladi in to na zdrav način! Ta namaz sem velikokrat namešala, ko sem pozno zvečer prišla utrujena in lačna iz fitnesa, in si ga privoščila brez slabe vesti. 🙂 

Zdrav čokoladni namaz

Čokoladni namaz lahko zmešamo po svoji želji. Za močnejši čokoladni okus dodamo več kakava. Če želimo, da je namaz bolj mazljiv, dodamo več vode. Ni se potrebno strogo držati recepta. Prilagodite ga svojemu okusu!

Sestavine

25 g presnega kakava v prahu
100 g datljev
voda po potrebi

Postopek

Datlje namočimo v nekaj vode. Vode naj bo ravno toliko, da so datlji prekriti. Ko se datlji zmehčajo, jih skupaj z vodo, v kateri so se namakali, zmeljemo v multipraktiku ali blenderju. Dodamo žlico (po želji več) presnega kakava in ponovno zmešamo v multipraktiku. Svetujem, da sprva dodate manj kakava in ga zmešate z datlji. Čokoladni namaz nato poskusite in dodajte po želji več kakava. Če želite bolj tekočo maso, dodajte več vode. 

Namaz, ki nekaj časa stoji, se nekoliko strdi. Če bi želeli, da bi bil ponovno mazljiv, dodajte malo vode in ga ponovno zmešajte.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)

Filed Under: Blog, Recepti Tagged With: čokolada

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi) | Brezgrešne sladice says:
    11 October 2017 at 10:17

    […] posladek lahko kruh namažete z brezgrešnim čokoladnim namazom iz 2 sestavin. Ali pa nanj zmečkate banano (namesto banane lahko uporabite tudi jabolčno čežano) in nekaj […]

    Reply

Dodaj komentar Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Footer

Priljubljene objave

  • Domači kokosov jogurt
    Domači kokosov jogurt
  • Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
    Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
  • Brezgrešni marelični cmoki
    Brezgrešni marelični cmoki
  • Figova marmelada brez sladkorja
    Figova marmelada brez sladkorja
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
  • Knjižica Brezgrešne jedi
    Knjižica Brezgrešne jedi
  • Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom
    Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

Copyright © 2023 Brezgrešne sladice on the Brunch Pro Theme