• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Recepti sladic
  • Brezgrešne jedi
  • Knjižica Brezgrešne jedi

Brezgrešne sladice logo

13 February 2017

Valentinovi sadni bonboni

S sadnimi žele bonbončki lahko presenetimo ljubo osebo ali pa se z njimi posladkamo sami.

So enostavni in hitri za pripravo, vse skupaj ti bo vzelo približno 15 minut časa. Pripraviš jih lahko s katerimkoli sadjem. Glede na različno sladkost sadja, prilagodi samo količino datljev, ki bonbonom dajo sladkobo. Fajn je, če preveriš tudi navodila na embalaži agar agarja (naravnega želirnega sredstva). Količina agarja, ki je potrebna, da se sadje strdi, se lahko od proizvajalca do proizvajalca razlikuje.

Tudi v primeru, da nimaš modelčkov za praline v obliki srčka, obstaja rešitev. Sadno mešanico lahko zliješ tudi v pekač in bonbončke izrežeš z modelčkom za piškote.

VALENTINOVI SADNI BONBONI

200 g višenj
40 g datljev
5 g (1,5 čajne žličke) želirnega sredstva agar agar
3 jedilne žlice kokosovega mleka iz pločevinke

  1. Izkoščičene višnje in datlje zmeljemo v blenderju. Mešanico prelijemo v lonec in dodamo 1 čajno žličko (približno 3 grame) agarja. Dobro premešamo, postavimo na ogenj in segrevamo do vretja. Vmes stalno mešamo in ko dobro zavre, odstavimo z ognja.
  2. V drug lonec vlijemo kokosovo mleko in dodamo pol čajne žličke agarja (približno 2 grama). Postavimo na ogenj in segrevamo do vretja, vmes stalno mešamo. Ko dobro zavre, odstavimo z ognja.
  3. Pripravimo silikonski modelček za praline in najprej pokapljamo nekaj kokosovega mleka, počakamo da se nekoliko strdi in prelijemo še s sadno mešanico. Ko se sadna mešanica ohladi, se bonbončki strdijo in jih lahko zvrnemo iz modelčkov.Če se sadje strdi preden ga uspemo vliti v modelčke, ga ponovno postavimo na ogenj in segrevamo dokler ne postane tekoče.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)

Filed Under: Blog, Recepti

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Comments

  1. Sabina says

    10 January 2018 at 10:58

    Razmišljam…Ali bi z uporabo agar-agarja lahko pripravila bonbone iz samo ene sestavine – npr. da bi ga primešala 100% soku aronije? Hvala za odgovor že vnaprej.

    Reply
    • Sonja says

      10 January 2018 at 12:06

      Sabina, seveda! Delovalo bi tudi s sokom aronije, ali s katerimkoli drugim zmiksanim sadjem ali sokom. Preveri samo na embalaži proizvajalca agarja, da boš uporabila ustrezno količino agarja, da se bodo bonbončki prav strdili.

      Reply

Dodaj komentar Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Pridruži se nam na Facebooku!

Pridruži se nam na Facebooku!
View On Airbnb★ Apartment under The Castle ★ 5min Terme Lendava

Footer

Priljubljene objave

  • Domači kokosov jogurt
    Domači kokosov jogurt
  • Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
    Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
  • Brezgrešni marelični cmoki
    Brezgrešni marelični cmoki
  • Figova marmelada brez sladkorja
    Figova marmelada brez sladkorja
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
  • Knjižica Brezgrešne jedi
    Knjižica Brezgrešne jedi
  • Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom
    Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

Copyright © 2022 Brezgrešne sladice on the Brunch Pro Theme