S sadnimi žele bonbončki lahko presenetimo ljubo osebo ali pa se z njimi posladkamo sami.
So enostavni in hitri za pripravo, vse skupaj ti bo vzelo približno 15 minut časa. Pripraviš jih lahko s katerimkoli sadjem. Glede na različno sladkost sadja, prilagodi samo količino datljev, ki bonbonom dajo sladkobo. Fajn je, če preveriš tudi navodila na embalaži agar agarja (naravnega želirnega sredstva). Količina agarja, ki je potrebna, da se sadje strdi, se lahko od proizvajalca do proizvajalca razlikuje.
Tudi v primeru, da nimaš modelčkov za praline v obliki srčka, obstaja rešitev. Sadno mešanico lahko zliješ tudi v pekač in bonbončke izrežeš z modelčkom za piškote.
VALENTINOVI SADNI BONBONI
200 g višenj
40 g datljev
5 g (1,5 čajne žličke) želirnega sredstva agar agar
3 jedilne žlice kokosovega mleka iz pločevinke
- Izkoščičene višnje in datlje zmeljemo v blenderju. Mešanico prelijemo v lonec in dodamo 1 čajno žličko (približno 3 grame) agarja. Dobro premešamo, postavimo na ogenj in segrevamo do vretja. Vmes stalno mešamo in ko dobro zavre, odstavimo z ognja.
- V drug lonec vlijemo kokosovo mleko in dodamo pol čajne žličke agarja (približno 2 grama). Postavimo na ogenj in segrevamo do vretja, vmes stalno mešamo. Ko dobro zavre, odstavimo z ognja.
- Pripravimo silikonski modelček za praline in najprej pokapljamo nekaj kokosovega mleka, počakamo da se nekoliko strdi in prelijemo še s sadno mešanico. Ko se sadna mešanica ohladi, se bonbončki strdijo in jih lahko zvrnemo iz modelčkov.Če se sadje strdi preden ga uspemo vliti v modelčke, ga ponovno postavimo na ogenj in segrevamo dokler ne postane tekoče.
Razmišljam…Ali bi z uporabo agar-agarja lahko pripravila bonbone iz samo ene sestavine – npr. da bi ga primešala 100% soku aronije? Hvala za odgovor že vnaprej.
Sabina, seveda! Delovalo bi tudi s sokom aronije, ali s katerimkoli drugim zmiksanim sadjem ali sokom. Preveri samo na embalaži proizvajalca agarja, da boš uporabila ustrezno količino agarja, da se bodo bonbončki prav strdili.