• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Sladice
  • Kosilca
  • Brezplačna delavnica
  • Tečaji

Brezgrešne sladice logo

4 November 2017

Presni super čokoladni rjavčki

Zadnje čase pogosto ustvarjam presne sladice. Pred nekaj leti sem jih sicer pripravljala skoraj vsak dan, potem pa sem se jih malo prenajedla in naveličala. Zdaj sem pa pred nekaj tedni dobila prošnjo, da ustvarim eno presno sladico. Nastala je neka druga sladica, ne ti rjavčki, ki jih objavljam sedaj… Trenutno ne morem izdati za katero sladico je šlo, je pa že v prvem poskusu tako dobro uspela, da sem skoraj celo pojedla sama in od takrat pripravljam zelo veliko presnih sladic. Obudila sem tudi star recept za čokoladne rjavčke. Že pred leti sem to čokoladno sladico pripravila vsakič, ko sem si na hitro zaželela čokolade. Moram rečti, da mi je še vedno zelo všeč… 🙂 Topljiv čokoladni občutek v ustih in hrustljavi kosi pistacij in orehov. Res je super! Najboljše pri presnih receptih pa je, da jih lahko prilagodiš po svoji želji. Nimaš pistacij ali goji jagod? Dodaj kakšne druge oreščke ali semena! Pri presnih sladicah smo res lahko kreativni. Jaz jih ponavadi delam kar na pamet, dodajam sestavine, ki jih imam pri roki in gledam kakšno konsistenco ima testo. Pri rjavčkih je, seveda, obvezen kakav… 🙂 Tokrat sem količine tudi izmerila, da lahko te okusne rjavčke poskusiš tudi ti! 🙂

PRESNI SUPER ČOKOLADNI RJAVČKI

Sestavine za testo

150 g razkoščičenih datljev
40 g orehov 
1 dcl vode
30 g nesoljenih pistacij 
20 g presnega kakava v prahu
15 g goji jagod
10 g chia semen

Sestavine za posip

1 žlica (15 g) goji jagod
1 žlica (15 g) orehov
20 g nesoljenih pistacij

Postopek

V multipraktiku najprej zmeljemo datlje in vodo, nato dodamo kakav. Na koncu dodamo še orehe, goji jagode, pistacije in chia semena, ter na hitro zmeljemo. Maso na peki papirju razmažemo na velikost 20 x 20 cm in debeline 1 cm. Posujemo z nasekljanimi goji jagodami, orehi in pistacijami. Čokoladni rjavčki se čez nekaj ur strdijo, lahko jih postavimo tudi v hladilnik ali zmrzovalnik. Nato jih narežemo na kvadratke in postrežemo. 

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)

Filed Under: Blog, Recepti Tagged With: brez glutena, čokolada, presno

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Comments

  1. Kristi says

    29 November 2017 at 09:31

    Pozdrav,

    super recept, vendar sem meni masa ni strdila do oblike, da bi čokoladne rjavčke lahko rezala. Pa sem ji pustila v hladilniku čez noč 🙁

    Reply
    • Sonja says

      29 November 2017 at 11:19

      Dodajte več orehov ali še kakšno žlico chia semen. 🙂 Pri presnih sladicah je super, da jih lahko recikliramo. 🙂 Zmeljite še orehe, vzamite maso, ki ste jo pripravili in jo ponovno pregnetite. Dodajte recimo toliko orehov, da dobite željeno konsistenco. Pri sladicah, kjer uporabljamo same naravne sestavine (datlji, orehi, sadje…) lahko prihaja do rahlih sprememb in čeprav je recept točen, je še vedno fajn delati po občutku in gledati testo. Mogoče so bili moji datlji ali orehi bolj suhi in so popili več vode, pa kakav je lahko drugačne kvalitete, veliko dejavnikov lahko vpliva na konsistenco… Meni je všeč, če so te sladice bolj mehke in dajo tak topljiv občutek v ustih. Zato sem tudi to maso naredila malenkost mehkejšo, ravno toliko, da sem jih še lahko narezala. Prilagodite recept sebi. Imejte pa v mislih, da se sčasoma, čez nekaj dni, rjavčki še bolj strdijo. Tako da ne naredit pretrde mase že v začetku, ampak ravno prav, da jo lahko oblikujete. 🙂

      Reply
  2. Kristi says

    29 November 2017 at 11:43

    Najlepša hvala za hiter odziv in nasvet, bom poskusila preoblikovati. Sicer pa moram res pohvaliti vaš blog – vsi recepti, ki sem jih poskusila do sedaj, so odlicno izpadli – sladice pa niso samo zdrave, ampak tudi izjemno okusne.

    Reply
    • Sonja says

      29 November 2017 at 13:16

      Hvala! 🙂 Me vedno razveseli, ko slišim, da so vam recepti uporabni in da so vam sladice všeč. 🙂

      Reply

Dodaj komentarCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Footer

Priljubljene objave

  • Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
    Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
  • Domač kokosov jogurt
    Domač kokosov jogurt
  • Čokoladno-lešnikovi chia piškoti
    Čokoladno-lešnikovi chia piškoti
  • Ajdov kruh z drožmi
    Ajdov kruh z drožmi
  • Koruzna zlevanka z jabolki
    Koruzna zlevanka z jabolki
  • Brezgrešna slivova pita
    Brezgrešna slivova pita

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

Copyright © 2025 Brezgrešne sladice on the Brunch Pro Theme