• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Sladice
  • Kosilca
  • Brezplačna delavnica
  • Tečaji

Brezgrešne sladice logo

5 October 2015

Palačinke s polnovredno pirino moko

Končno mi je uspelo! Tako sem vesela, ker mi je po veliko poskusih končno uspelo spečti ZELO okusne palačinke brez jajc! 

Kot otrok palačink sploh nisem marala, verjetno zato, ker smo vedno jedli takšne fajn mastne in mi zato niso bile všeč… Vzljubila sem jih šele, ko sem jih pričela pečti sama. Eksperimentirala sem z različnimi polnovrednimi mokami, najraje sem jih imela iz pirine, ovsene, ajdove ali kokosove moke. Vedno sem jih pekla z uporabo domačih jajc (od kokoši, ki jedo naravno hrano iz domačega vrta in prosto tekajo naokoli), vendar sem z uporabo jajc v zadnjih desetih letih vedno v nekem nihanju. Vmes jih že nekaj let nisem jedla, ponovno sem jih pričela jesti, ko sem se vpisala v fitnes, sedaj so se mi spet uprla in jih ne morem več jesti…

Več mesecev tako nisem pekla palačink, ker sem vsakič, ko sem jih poskusila spečti brez jajc, spekla en napol surov šmorn… 🙁 AMPAK…! Sedaj mi je končno uspelo in mislim, da so popolne! 😀 Celo poizkuševalci so rekli, da se sploh ne čuti, da v njih ni jajc! Ja, čisto prave palačinke so! 😀

palacinke pirina moka slivova marmelada

PALAČINKE S POLNOVREDNO PIRINO MOKO brez jajc

(količine zadoščajo za 1 osebo)

65g polnovredne pirine moke
2 dcl rastlinskega mleka (uporabila sem riževo)
1/2 čajne žličke kokosovega olja
1 jušna žlica chia semen

  1. Chia semena zmeljemo v mlinčku za kavo, ter jih dodamo pirini moki.
  2. Prilijemo mleko in kokosovo olje, ter dobro premešamo.
  3. Počakamo nekaj minut, da se masa za palačinke zgosti. Če je pregosta, po potrebi dodamo še 2-3 žlice tekočine.
  4. Palačinke spečemo na kokosovem olju in serviramo.
    Jaz sem jih servirala z domačo mešano marmelado iz sliv, hrušk in jabolk. Recept kako pripraviti brezgrešno marmelado brez sladkorja preveri tukaj!

Z veseljem bi slišala tudi od tebe! Si poskusila kakšno brezgrešno sladico? Pošlji mi fotko na Facebooku ali komentiraj pod objavo! Na Instagramu pa uporabi #brezgresnesladice !

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window) Pinterest

Filed Under: Blog, Recepti Tagged With: brez jajc, chia, palačinke, pirina moka, polnovredna

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Comments

  1. Mateja says

    29 November 2015 at 13:05

    Živjo,

    super recepti, hvala…. prvega bodo palačinke… so mi nočna mora, vedno pocast šmorn. Upam, da mi zdaj res uspejo taprave :)))

    Se priporočam še za kakšen recept brezglutena… Moj najmlajši je na dieti brez glutena, mleka, jajc…

    Hvala in uspešno še naprej,
    Mateja

    Reply
  2. Heidi says

    11 October 2017 at 08:44

    Zdravo,
    recepti so mi super… me pa zanima; ali prej stopiš kokosovo olje ali daš v trdem stanju?
    Hvala v naprej ter lep pozdrav,
    H.

    Reply
    • Sonja says

      11 October 2017 at 14:07

      Zdravo, ga prej stopim. Če je sobne temperature, ga tudi samo vmešam k masi in se med mešanjem lepo stopi. Če je iz hladilnika, pa ga najprej dam na toplo ponev in čim se stopi, ga prelijem k masi, pa še ponev je potem namaščena za prvo palačinko. 🙂

      Reply

Dodaj komentarCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Footer

Priljubljene objave

  • Koruzna zlevanka z jabolki
    Koruzna zlevanka z jabolki
  • Figova marmelada brez sladkorja
    Figova marmelada brez sladkorja
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
  • Mafini s slivami in orehi
    Mafini s slivami in orehi
  • Odličen brezgrešni biskvit
    Odličen brezgrešni biskvit
  • Kremasta čokoladna bučna torta
    Kremasta čokoladna bučna torta
  • Valentinovi sadni bonboni
    Valentinovi sadni bonboni

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

Copyright © 2025 Brezgrešne sladice on the Brunch Pro Theme