1-mesečna izkušnja rastlinskega prehranjevanja
Z novim letom se je moj dragi Mitja odločil, da bo za en mesec poskusil z rastlinsko prehrano. “Izziv” naj bi trajal en mesec, a je konec januarja ugotovil, da mu na brezgrešni prehrani prav nič ne manjka. Zdaj, ko smo že sredi aprila, se vsi čudijo kako zdrži, a počasi so se že nekako sprijaznili, da je “spreobrnjen”… ? Niti za velikonočne praznike ga nobena šunka ni premamila in izgleda, da mu res ni več pomoči… ??
Tako od novega leta vsak dan pripravim brezgrešno kosilce. V zadnjih nekaj mesecih je nastalo kar nekaj novih receptov, pogruntala sem nekaj novih stvari pri brezgrešnem kuhanju, pa tudi malo drugače kuham, ker imava z Mitjo dokaj različnen okus… ☺️
Nekaj sem se naučila tudi od svojih tečajnic – zdaj delam polpete na zalogo. ? Jaz sem bolj “juhasta”, za moškega pa mora biti “krompir pa meso”, da je srečen… ? Tako imam vedno na zalogi pol skrinje burgerjev, falaflov, klobasic, pa niti ne rabim kuhat vsak dan. ?
Z mamo, ki za družino vsak dan kuha klasično, pa tudi ugotavljava, da je kuhati brezgrešno celo veliko enostavneje od klasičnega… pa še hitreje gre. ☺️

Na fotki je nekaj top brezgrešnih jedi, ki so na našem tedenskem meniju. Poleg raznih polpetov (naredila sem tudi klobasice – super enostaven recept ?), imam tudi veliko novih receptov za testeninske jedi – z domačimi testeninami. Špinačni ravioli so mi najljubši, lazanja je super enostavna za naredit, ravno včeraj sem pa delala neke vrste žlikrofe z zelenjavo, pa ajdove krape imam tudi vedno na zalogi… ?
Izmed jedi, ki jih še veliko pripravljam so musaka (izpopolnila sem star recept in bi zdaj bil že za v kakšno knjigo ?), najbolj srečna pa sem, da sem pogruntala način kako narediti ne-piščančji paprikaš. Kak je pa to dobro! ??

Midva. Samo toliko, za vse nove tukaj, ki se sprašujete kdo sploh sva… ☺️
Nekatere recepte teh brezgrešnih jedi sem pred kratkim začela deliti s svojimi tečajnicami, s katerimi se je v lanskem letu tvorila res super skupinica in krasno vzdušje… Tokrat pa sem zaradi številnih prošenj in zanimanja za brezgrešne recepte pripravljena to skupino za kratek čas odpreti in vas povabiti zraven k brezgrešnemu kuhanju “v živo”. ?
Preko brezplačnih videov, ki bodo potekali v živo, vam bom predstavila nekaj novonastalih brezgrešnih jedi, za katere menim, da so recepti tako dobri, da bi lahko nekoč postali del ene knjigice… ☺️

“Izziv” Brezgrešno kosilce… pa recimo temu raje “izkušnja”, ker izziv je ponavadi nekaj s čimer se mučimo… ? bo trajal kakšen mesec (razen če si premislim in bo trajal dlje… ?). Vmes bom pripravila tudi kakšno presenečenje za vse tiste, ki boste spremljali in recepte tudi preizkusili.
Na brezplačno serijo spletnih delavnic Brezgrešno kosilce se je zaradi omejenega števila virtualnih mest potrebno prijaviti. Če želiš spremljati v živo ali kasneje v posnetku, vnesi svoje podatke v obrazec spodaj in poslala ti bom vse informacije in povezave do posnetkov. ?
Se vidimo kmalu!
Update 17.10.2023: Brezgrešno kosilce je sedaj del Kluba Brezgrešno dobro. Vrata kluba se odprejo samo 1x letno. Medtem te vabim, da se nam pridružiš na eni od brezplačnih spletnih delavnic.

Dodaj komentar