Bi kaj spekli in se posladkali skupaj? 😊 V letih odkar pišem blog, me pogosto kdo vpraša ali bi lahko te sladice kje poskusili in videli kako se jih pripravi tudi v živo. Na blogu poskušam svoje znanje in izkušnje čimbolje zapisati in predati, verjamem pa, da ni boljše izkušnje kot tista v živo. Iz tega razloga (in ker imam rada ljudi in bi vas rada tudi spoznala 😊), nekajkrat na leto organiziram delavnico Brezgrešnih sladic.
Se rada samo kdaj posladkaš, ali pa se od klasičnih sladic ne počutiš najbolje, (Tudi meni je všeč okus tortice, a ne maram kako se po njej počutim… 😔), ter želiš poskusiti in se naučiti priprave zdravih sladic, ki jih lahko ješ tudi za zajtrk ali kot polnovredni sladki obrok… Potem te vabim, da se nam pridružiš na naši delavnici. 😊
AKTUALNI TERMINI
LJUBLJANA, torek, 3.12.2019, ob 17:30 – Zapolnjeno
Lokacija: Center EKO365, Runkova 2, 1000 Ljubljana
Za rezervacijo mesta mi piši na info@brezgresnesladice.si.
Na delavnici se bomo naučili pripraviti sladice iz polnovrednih rastlinskih sestavin, ki 100% uspejo in so ponavadi še bolj okusne od klasičnih! (Vsaj tako pravijo… 😛 in ja, opozarjam: ko enkrat poskusiš brezgrešne sladice, se težko vrneš nazaj h klasičnim! 😅 )
Brezgrešne sladice nahranijo naše telo, hkrati pa zadovoljijo tudi naše brbončice, tako da nimamo občutka, da smo se čemurkoli odpovedali.
Naučila se boš
- priljubljen BABIČIN RECEPT spremeniti v bolj zdravo sladico,
- naravno sladkati sladice, BREZ SLADKORJA in brez uporabe umetnih sladil
- NADOMESTITI nezdrave maščobe in olja v receptih z bolj zdravimi
- pripraviti sladice primerne za ALERGIKE (vse brezgrešne sladice so veganske, brez jajc in mleka, nekatere tudi brez glutena in oreščkov),
- naravno nadomestiti jajca in mleko v receptih,
- pripraviti sladice s POLNOVREDNIMI in lokalnimi sestavinami.
Recepti, ki sem jih pripravila za delavnico so preizkušeni in so prešli večkratni test degustacije. Beri: Ful ljudi jih je že poskusilo… in ja, polizali boste prste… 😄 Pa brez skrbi, naredimo dovolj, da lahko odnesete vzorček za domov. 😉
Delavnica Brezgrešne sladice je VELIKO VEČ kot samo kuharska delavnica!
Poleg priprave slastnih in zdravih sladic boste na delavnici izvedeli še veliko več o zdravi prehrani, o nadomestkih nezdravih z bolj zdravimi in hranljivimi sestavinami, o lastnostih posameznih sestavin, pa tudi kako prilagoditi katerokoli sladico osebnim željam in zahtevam.
In ne, ne bom vam govorila kako potrebujete fancy naprave za miksanje, pa sestavine iz daljne Južne Amerike in Azije. No ja, razen mogoče kakava. 😌 To potrebujemo… ker pač, čokolada vsebuje kakav… 😄 Namesto tega ti bom raje poskušala svetovati kako pripraviti brezgrešne sladice s sestavinami, ki jih imaš rada (in so hkrati zdrave in hranljive), ter z napravami, ki jih verjetno že tako ali tako imaš v kuhinji. 😊
Brezgrešne sladice niso nobena dieta. Verjamem, da zdravo prehranjevanje ni tisto, ki temelji na stalnem odrekanju, ampak na dodajanju polnovrednih živil, ki nahranijo naše telo in zadovoljijo tudi naše čute, tako da lahko zaživimo bolj srečno, zdravo in zadovoljno življenje.
O vsem tem in še čem se bomo pogovarjali na 3-urni delavnici. Pa pekli in jedli bomo seveda tudi. 😄
Kako se prijaviš?
Mail s prijavo na delavnico mi pošlji na 📧 info@brezgresnesladice.si.
Poslala ti bom predračun s vplačilom katerega bo tvoje mesto na delavnici zagotovljeno.
Prispevek za delavnico:
55 eur na osebo za prijave do vključno 26.11.
65 eur na na osebo za prijave po 26.11.
* Teden dni pred delavnico nista več možna odpoved in vračilo denarja, lahko pa svoje mesto na delavnici podarite nekomu drugemu.
V ceno je vključen ves material, stroški prostora in skripta z recepti. Na koncu (in večinoma že vmes 😄) vse sladice tudi degustiramo.
Udeleženke boste prejele skripto receptov, da boste lahko tudi doma brezskrbno pripravljale brezgrešne sladice.
Število mest na delavnici je omejeno. Zaradi velikosti kuhinje in ker se vam rada vsem popolnoma posvetim, imam raje manjše skupine 💓. Delavnico organiziram le nekajkrat na leto, kar pomeni, da je nekaj mest na delavnici zapolnjenih že pred javno objavo termina delavnice, zato priporočam, če želiš zares priti, da čimprej potrdiš svojo prijavo. 🙋 (Rada ustvarjam vsebino in želim, da je dostopna vsakomur. Delavnice pa organiziram samo za tiste, ki si jih resnično želijo.)
Če te še kaj zanima ali imaš kakšno vprašanje, mi lahko kadarkoli pišeš. Vesela bom tvojega sporočila in potrudila se bom odgovoriti v najkrajšem možnem času. Če ti je ljubše, da se slišimo po telefonu, se tudi lahko. Ker pa med delom pogosto nimam telefona pri sebi, mi prej raje napiši mail in sporočila ti bom svojo telefonsko številko, ter kdaj se lahko slišimo. 😉
Kdo vodi delavnice?
Delavnice vodim Sonja Kramar, avtorica bloga Brezgrešne sladice. Sem ljubiteljica zdrave prehrane, ter raziskovalka izpolnjenega in kreativnega načina življenja.
Brezgrešne sladice sem začela ustvarjati v svojem več 10-letnem raziskovanju zdravega življenjskega sloga, predvsem zato, da bi sama prišla do boljšega zdravja. (Pa tudi ker včasih rada pojem kaj sladkega, priznam… 😁)
Svoje brezgrešne sladice sem vedno rada delila z znanci in prijatelji, ki so me pogosto spraševali za recepte in nasvete kako kaj pripraviti. Sčasoma je bilo teh vprašanj čedalje več, zato sem se leta 2015 odločila, da bom svoje izkušnje in znanje beležila ter delila tudi tukaj na blogu, da bi lahko bilo dostopno vsakomur, ki ga zanima.
Leta 2018 so Brezgrešne sladice bile zmagovalni blog v izboru za najbolj zdrav prehranski blog Slovenije. Reportažo o izboru lahko prebereš v reviji Zarja (klikni tukaj za povezavo).
Rada slišim tudi od tebe in vesela bom, če se oglasiš tudi kar tako, po mailu ali na Instagramu, Facebooku… Upam pa, da se kdaj spoznamo in vidimo tudi v živo.
Več o meni in o Brezgrešnih sladicah lahko prebereš s klikom na povezavo (O meni).
Mnenja in izkušnje iz preteklih delavnic
Kako smo se imeli na eni izmed prejšnjih delavnic ter mnenja in izkušnje udeleženk lahko prebereš tudi na tej povezavi.
Nekaj mnenj o delavnici…
Pozdravljeni,
moram priznati, da je delavnica presegla vsa moja pričakovanja. Že dolgo si nisem upam naredit kakršnegakoli peciva, piškotov brez “sladkorja”, saj je ponavadi vse bilo pretrdo, brez okusa, itd. To kar sem videla in poskusila na vaši delavnici, je neverjetno! Vse je bilo zelo okusno in prijetno za pojest, še posebej prebavljat 🙂 (običajno hitro začutim posledice slabih prehr. odločitev z napihnjenostjo itd.)
Res sem vesela, da sem se delavnice udeležila, še bolj pa se veselim peke/ ustvarjanja sladic po vaših receptih v prihodnje in zagotovo v skupino pošljem tudi kakšno fotko.
Želim vam še naprej čim več tako fajnih “brezgrešnih” domislic 🙂
S hvaležnostjo,
Simona
Današnja peka je bila zame ena nova, prijetna in nadvse okusna izkušnja. Hvala za nasvete, dobro voljo in vso znanje, ki ste ga tako nesebično prenesli name.
Mojca
Dobili smo ogromno koristnih informacij o zdravih nadomestkih. Full dobre ideje za sladice, ki jih zmore narediti laik. Zdravo je tudi dobro. Vladala je pozitivna in sproščena energija. Se še vidimo…
Danijela
Izredne pohvale za pripravljeno delavnico. Zelo sta prijetne, lepo druženje, uspešna predstavitev. Želje je po še več predstavitvah in delavnicah.
Vlasta
Na današnji delavnici smo spoznali, da tudi mi, ki ne poznamo teh sladic, ostanemo brez besed. Piškoti so res dobri, prav tako tudi sladice. Mislila sem, da so to le prazne besede, a spoznala sem, da sem po 3 piškotih sita. Medtem ko navadnih piškotov lahko pojemo 1/2 kg, pa jih še vedno nimamo dovolj. Zagotovo sta me prepričali. Hvala učiteljici 🙂
Mojca
Komaj čakam naslednjo delavnico – mislim da to vse pove! Se že veselim! Hvala!
Marija
Všeč mi je bilo, da ste ob pripravljanju sladic zraven povedali tudi lastnosti sestavin (zakaj je dobro, kaj ni preveč dobro,…) Da ste tudi povedali kje se kaj kupi, dobi. Všeč mi je bil tudi sam izbor različnih sladic, da smo se tudi kaj novega naučili. Všeč mi je bila sproščenost, pozitivnost.
Delavnica mi je bila všeč, saj tudi sama skrbim, da ne vnašam sladkor v sladice in ostalo hrano. Skušam uporabljati in sladiti živila z naravnimi sladkorji in sadjem. Tako da so mi takšne delavnice v izziv. Hvala 🙂
Delavnica je bila vrhunska! Izvedela sem veliko novih stvari, veliko sem se naučila, hvala za vse. Prosim, da me obvestite, ko bo naslednja delavnica. 🙂 🙂 🙂
Maja
Kako mi je bilo všeč? Zelo, zelo všeč. Posredovala pohvale drugim.
Alenka
Na delavnicah sem pridobila veliko znanja o pripravi bolj zdravih sladic. Vse je bilo zelo okusno. Recepti so odlično napisani. Tudi vidve povesta nazorno in praktično.
Carmen
Meni so bile delavnice zelooo všeč. Vse je super predstavljeno in prikazano, pa še ješ lahko. 😛
Špela
Delavnica brezgrešnih sladic ni samo učenje novih receptov, temveč daje vpogled v novo znanje, ideje in podlago za ustvarjanje enako dobrih, predvsem pa brezgrešnih dobrot! Predvsem takih na katere ne bomo naleteli nikjer drugje.
Dina
Super! Hvala za vse koristne in “brezgrešne” nasvete! 🙂 Nadaljujte tako naprej!
Hvala za prijetno druženje in božanske brezgrešne sladice!
Zvezdana
Vsi recepti in slaščice izjemno dobre. Dobra inspiracija za lastne sladice. Božansko!
Vse je bilo super, veliko novih in koristnih nasvetov in idej. Še se vidimo!
Všeč mi je bilo, da sta zopet pripravili zanimive recepte, sploh za ta čas, ki prihaja. Zelo dobro in nazorno prikažeta. Povesta tudi kako se kaj uporablja, pripravi, kaj se lahko uporabi namesto določene sestavine.
Hvala za vse. Res je bilo polno super informacij, sladice so pa sploh najboljše. Se priporočam tudi za naslednjič.
Tjaša
Dobila sem veliko verodostojnih informacij o zdravi prehrani. Všeč mi je bilo, ker smo z ostalimi udeleženkami lahko klepetali in si izmenjavali izkušnje. Sestavine v receptih so dostopne, poznane. Recepti niso zahtevni. Navodila so dobro napisana. Okusi so odlični – pregrešno dobri! 🙂 Hvala za vse in se še vidimo in slišimo.
Breda
Po dolgem času se lahko sladkamo brez slabe vesti! Poučna delavnica, ki bo za zmeraj spremenila mojo kuhinjo v brezgrešno!
Monika
Po obisku treh delavnic so brezgrešne sladice tisto, kar bo odslej obvezno na družinskem jedilniku, ker ima moja družina rada sladko. Delavnica mi bo ostala v spominu tudi zaradi tople osebnosti Sonje in Helene Kramar, ki sta se izredno potrudili s pripravami in razlagami. HVALA VAMA.
Hvala za krasno predstavitev. Vztrajajte, da bomo lahko še naprej zdravo in brezgrešno jedli.
Anita