• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Domov
  • Recepti sladic
  • Brezgrešne jedi
  • Knjižica Brezgrešne jedi

Brezgrešne sladice logo

25 August 2015

Makovo pecivo

Priznam. To makovo pecivo ima eno skrivno sestavino! 😛 Vendar ga ravno ta naredi ultra sočnega! 😀 Sicer je to popolno pecivo za oboževalce prekmurskih dobrot, kot tudi za tiste, ki nimate časa ali izkušenj s peko sladic. Ta recept je tako enostaven in popolnoma brezgrešen! 🙂
Takšne sladice si ponavadi pripravim, ko potrebujem kaj sladkega in hranljivega za na pot. Idealno je po treningu, prileže se pa tudi k dopoldanski kavici!

Vsi, ki imate višek cukini bučk na vrtu… tukaj je slastna rešitev! 😀 Bučk v pecivu se ni potrebno bati, sploh pa ne cukini bučk. V tem receptu mak in ostale sestavine popolnoma nadvladajo okusu buče, tako da še opazili ne boste, da je sploh kaj buče v pecivu… 😛 Samo super sočno in lahko pecivo boste spekli. Polno z vlakninami in super hranili, ki nas nasitijo in zadovoljijo okus po sladkem!

BUČNO-MAKOVO PECIVO

(za pekač 26 x 26 cm)

100g kamutove moke
100g datljev
100g mletega maka
200g naribanih bučk
1 banana
1 dcl rastlinskega mleka (uporabila sem riževo)
1/2 pecilnega praška iz vinskega kamna
1/2 žličke soda bikarbone

  1. Iz datljev pripravimo datljevo pasto. (Datlje namočimo v malo tople vode za nekaj minut in jih nato zmiksamo v datljevo pasto.)
  2. Banano zmečkamo.
  3. Vse sestavine dobro premešamo v posodi, ter prelijemo v pekač.
  4. Pečemo 30 minut pri 180°C.

Z veseljem bi slišala tudi od tebe! Si poskusila kakšno brezgrešno sladico? Pošlji mi fotko na Facebooku ali komentiraj pod objavo! Na Instagramu pa objavi fotko pod #brezgresnesladice 🙂

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)

Filed Under: Blog, Recepti, Torte in kolački Tagged With: buča, mak

Prejmi brezplačno e-knjižico receptov!

Reader Interactions

Comments

  1. Borut says

    17 December 2015 at 13:38

    Zanima me ali lahko dam namesto kamutove moke tudi kakšno drugo moko, ter katera druga moka je še najbolj podobna kamutovi (ker te tukaj ni za dobit)? Na primer če dam navadno črno pšenično moko (ali pa polnozrnatno), a bo velika razlika?

    Reply
    • Sonja says

      17 December 2015 at 15:52

      Najbolj podobna kamutovi je pirina moka. S tem, da se mi zdi, da je kamutova malenkost bolj sladka po okusu. V tem receptu ni tako pomebno katero moko uporabimo. Kamutovo lahko nadomestite s katerokoli drugo moko.

      Reply
  2. Valentina says

    12 October 2017 at 16:25

    Je možno bučke zamenjati s kakšno drugo sestavino? 🙂

    Reply
    • Sonja says

      12 October 2017 at 19:36

      Mak in buče so pri nas v Prekmurju nekako tradicionalna kombinacija, imamo makovo-bučne retaše (štrudelj) pa pito… Od tod ideja za to pecivo. Se jih pa sigurno da zamenjati s čim drugim, a nisem poskusila. V tem konkretnem receptu, bi bilo morda v redu tudi korenje, ali pa z jabolki bi tudi lahko bilo zelo dobro. Sicer pa moram ustvariti kakšen drugačen recept z makom… brez buč. 🙂

      Reply
  3. stesimihaela says

    1 April 2019 at 07:51

    Pozdravček…sprobala sem oreo piškote….mmmmmmmmmmm:)…še bodo na meniju, vsi so jih pohvalili

    Reply
  4. Mojca says

    23 February 2020 at 16:13

    Tudi tale recept je zelo fajn. Naredila sem z lučkami in z jabolki. Uporabila sem prošenj moko. Oboje dan. Z jabolki je bilo celo precej sladko. Ker sem uporabila precej sladka jabolka, bi lahko dala tudi kakšen datelj manj.

    Reply

Leave a Reply to stesimihaela Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Zdravo! Sem Sonja in z veseljem delim s tabo recepte okusnih in zdravih jedi, ki nas napolnijo z energijo, tako da lahko zaživimo bolj srečno in izpolnjeno življenje.

Pridruži se nam na Facebooku!

Pridruži se nam na Facebooku!
View On Airbnb★ Apartment under The Castle ★ 5min Terme Lendava

Footer

Priljubljene objave

  • Domači kokosov jogurt
    Domači kokosov jogurt
  • Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
    Hitra marmelada brez sladkorja + recept za jagodno marmelado
  • Brezgrešni marelični cmoki
    Brezgrešni marelični cmoki
  • Figova marmelada brez sladkorja
    Figova marmelada brez sladkorja
  • Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
    Ovseni kruh brez kvasa (z drožmi)
  • Knjižica Brezgrešne jedi
    Knjižica Brezgrešne jedi
  • Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom
    Prosene palačinke s karamelnim tahini prelivom

Kontakt

Društvo za zdravo in kreativno življenje
Glavna ulica 12, Dolnji Lakoš
9220 Lendava

info@brezgresnesladice.si

Avtorstvo

Avtorica receptov, fotografij in postopkov priprave brezgrešnih sladic sem Sonja Kramar. Kopiranje celotne vsebine ali njenih delov ter uporaba fotografij brez moje vednosti ni dovoljena. Če bi želeli karkoli od tega uporabiti za svoj projekt, prosim, sporočite na e-mail naslov info@brezgresnesladice.si .

Copyright © 2022 Brezgrešne sladice on the Brunch Pro Theme